15 filme și seriale cu zombi de văzut neapărat

Zombii au fost dintotdeauna o temă intrigantă în lumea cinematografiei și a serialelor. Acești non-morți au captivat publicul prin povestea lor despre supraviețuire, apocalipsă și lupta umană împotriva forțelor necunoscute. Dacă ești un fan al genului sau doar vrei să încerci ceva nou, iată o listă de 15 filme și seriale cu zombi pe care ar trebui să le vezi neapărat.

Filme:

 1. „Night of the Living Dead” (1968) – Regizat de George A. Romero, acest film a stabilit practic genul zombie și a rămas un clasic al genului. Urmează lupta unui grup de supraviețuitori în fața unei apocalipse zombie.
 2. „Dawn of the Dead” (1978) – Tot de George A. Romero, acest film explorează viața într-un centru comercial abandonat în mijlocul unui apocalipse zombie.
 3. „28 Days Later” (2002) – Regizat de Danny Boyle, acest film introduce ideea zombiilor infectați cu un virus care îi face să devină agresivi. Este o viziune modernă și tensionată asupra genului.
 4. „Zombieland” (2009) – O comedie neașteptată într-o lume post-apocaliptică plină de zombi. Cu un ansamblu de actori talentați, acest film oferă atât râsul, cât și suspansul.
 5. „World War Z” (2013) – Bazat pe romanul lui Max Brooks, acest film prezintă un fost investigator al Națiunilor Unite care străbate lumea pentru a găsi o soluție la pandemia zombie globală.
 6. „Train to Busan” (2016) – Un film de groază sud-coreean care se concentrează pe pasagerii unui tren care se confruntă cu un focar de zombi în timpul unei călătorii spre Busan. Este apreciat pentru ritmul său alert și povestea plină de tensiune.
 7. „The Girl with All the Gifts” (2016) – Bazat pe romanul lui M.R. Carey, acest film explorează relația dintre o fetiță specială și un profesor într-o lume devastată de o infecție care transformă oamenii în zombi.
 8. „A Quiet Place” (2018) – Deși nu sunt zombi tradiționali, creaturile din acest film sunt suficient de similare pentru a intra în aceeași categorie. O familie trebuie să trăiască în tăcere pentru a evita să fie pradă acestor creaturi înfricoșătoare.

Seriale:

 1. „The Walking Dead” (2010-prezent) – Acest serial a devenit emblematic pentru genul zombie. Urmează un grup de supraviețuitori într-o lume post-apocaliptică plină de zombi și pericole umane.
 2. „Fear the Walking Dead” (2015-prezent) – O serie spin-off a „The Walking Dead”, care explorează apocalipsa zombie din perspectiva altui grup de supraviețuitori, situată în Los Angeles.
 3. „Z Nation” (2014-2018) – Un serial mai orientat spre comedie, care urmărește un grup divers de supraviețuitori care trebuie să transporte un om infectat cu virusul zombie pentru a găsi un posibil vaccin.
 4. „iZombie” (2015-2019) – Această serie aduce o perspectivă unică asupra genului, urmărind povestea unui medic legist care devine un zombi și folosește abilitățile sale pentru a rezolva crime.
 5. „Black Summer” (2019-prezent) – Un serial de groază care urmărește un grup de supraviețuitori în primele săptămâni ale apocalipsei zombie. Cu un ritm alert și tensiune constantă, este o opțiune excelentă pentru fanii acțiunii.
 6. „Kingdom” (2019-prezent) – Un serial sud-coreean care combină drama istorică cu elementele de horror zombie. Acțiunea are loc în timpul dinastiei Joseon și urmărește o epidemie misterioasă de zombi.
 7. „Daybreak” (2019) – O serie de comedie și groază care se concentrează pe un adolescent care navighează prin apocalipsa zombie într-un mod ironic și plin de umor.
 8. „The Haunting of Bly Manor” (2020) – Deși nu este un serial de zombi în sensul clasic, această serie antologică de groază include un episod cu o poveste înspăimântătoare despre case bântuite și fantome, care poate adăuga o notă diferită la colecția ta de seriale de groază.

Indiferent de preferințele tale, aceste filme și seriale cu zombi oferă o gamă variată de povestiri și experiențe, de la groază pură la comedie neașteptată. Sunt perfecte pentru a-ți satisface setea de suspans și supraviețuire într-o lume apocaliptică.

Leave a Reply